Hengestol

Laster...

3 Produkter

per side
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste
 • Hengestol, natur
  Hengestol, natur
  475,00  NOK
 • Hengestol, blå striper
 • Hengestol, pink striper
 • 3 Produkter

  per side
  Angi synkende retning
  Vise som Rutenett Liste

  Hengestoler kan være hverdagsluksus

  En hengestol er noe mange ser på som en luksus. Det samme kan sies om en hengekøye. Slik trenger ikke å være lenger. En hengekøye er faktisk ikke et komplisert produkt. I sin enkleste form er en hengekøye ikke annet enn et stykke tøy mellom to faste punkter. Når noen sier ordet «hengekøye» er det mange som tenker på late, sløve sommerdager med sol og fint vær. Kanskje ligge der med en god bok i hånden. 

   

  Dersom du bor i en bolig med lite plass, kan en hengestol hjelpe deg med å virkeliggjøre fantasien. Det kan gjøre det som før virket som uoppnåelig luksus om til hverdagsluksus. 

   

  En hengestol er litt annerledes enn en hengekøye. Når du skal henge opp en hengekøye trenger du to punkter. Disse punktene bør være minst en, aller helst to meter fra hverandre. Det klassiske bildet er av en hengekøye mellom to trær. En hengestol kan henges opp i bare ett fast punkt. En hengestol kan henges opp ved hjelp av en krok i taket. Det er mer praktisk enn en hengekøye hvis man har liten plass. 

   

  Personer som er vant til å sitte i en hengestol vil nok hevde at det er behageligere å sitte i en hengestol enn i en vanlig godstol. Det er vanskelig å argumentere mot dette dersom man først har prøvd å sitte i en hengestol. Dersom du bor sammen med noen kan du risikere å måtte krangle med dem om hvem som skal få bruke hengestolen til å slappe av i om ettermiddagen. Det kan være dere må begynne å trekke lodd om hvem som skal bruke den.

  Hengestoler kan henges opp både ute og inne

  Hengestolene som selges her på Trævarefabrikernes udsalg kan henges opp utendørsi fint vær. Det tåler hengestolen fint. En hengestol kan passe fint på verandaen dersom du har et hanebånd å henge den på. Hvis værmeldingen varsler om sterk vind eller regn, vil det være en god ide å ta hengestolen inn. Produktene som selges her på siden er naturligvis solide, men det er ikke noen grunn til å utsette dem for mer slitasje enn nødvendig. Det at man tar godt vare på hengestolen sin er jo bra både for miljøet og lommeboken din.

   

  Få varene dine sendt hjem til deg

  Det er enkelt å bestille produkter via våre nettsider. Vi gjør alt vi kan for å effektuere din bestilling så raskt som mulig. Varene dine blir sendt fra vårt hovedlager. Varen blir sendt til deg ved hjelp av Bring. Når varene du bestilte har kommet hjem til deg, er det noe du bør gjøre med en gang. Du bør sjekke om produktene er uskadde etter transporten. Varene blir pakket forsvarlig før de sendes fra vårt hovedlager, men uhell kan skje den beste. Dersom du skulle ha behov for å benytte deg av angreretten er det lurt gjøre det ganske fort. Angreretten gjelder i 14 dager.

   

  Litt om hengekøyen sin historie

  Konseptet «hengekøye» er ganske gammelt. Konseptet er jo egentlig enkelt. Et stoffstykke mellom to faste punkter. Det er flere teorier om hvor dette opprinnelig kommer fra. De fleste teoriene er enige om at hengekøyer kommer fra Mellom – og Sør-Amerika for over 2000 år siden. Den gangen ble de faktisk laget av lianer eller tau. De tidlige kildene sier ikke noe om stoff mellom to faste punkter. Dette kom inn senere. Hengekøyene ble brukt som soveplasser. Det er smart hvis du tenker litt over det. Hvis man kan sørge for at sengeplassen henger over bakken kan man unngå maur og andre insekter som man ellers kan finne på bakken.

   

  Det første bilde vi har av en hengekøye i Europa er datert ca. 1330. På bilde kan man tydelig se den formen vi i dag kjenner igjen som en hengekøye. I århundrene som fulgte ble hengekøyen mer og mer populær. Den blir ofte brukt som motiv i malerier. Når det kom til praktisk bruk ble hengekøyen ofte brukt som soveplass om bord i båter. Det er logisk. En hengekøye tar ikke så stor plass og ikke veier den særlig mye heller. En ekstra fordel ved å bruke hengekøyer som sengeplass om bord i en båt, er at hengekøyene kan absorbere litt av bevegelsene til skipet uten at det kaster personen som sover i den ned på dekk.

   

  Hengekøyen i dag

  I dag er hengekøyen fremdeles i bruk. Den har fått et «nytt liv» som utstyr til friluftsliv. Det er mulig å se utviklingen som en naturlig konsekvens som følge hengekøyens gode egenskaper. Hengekøyer som skal brukes til friluftsaktiviteter er ofte laget av fiberduk, et materiale som er ekstremt lett, samtidig som det tar liten plass når det er sammenbrettet. 

   

   

  Det er en perfekt kombinasjon for personer som er glade i å gå på tur. Har man i tillegg en fiberduk som man kan henge opp over hengekøyen, har man en god soveplass. Det passer utmerket til en hyggelig tur ute i det fri om sommeren når det er varmt vær. 

   

  Hengestoler på barnerommet

  En hengestol på barnerommetkan være en kjempeide. Det er vel mange barn som har ønsket en hengekøye på rommet sitt. Hva dette ønsket skyldes, er ikke helt enkelt å svare på. Dersom man skal våge seg på en intelligent gjetting kan det tenkes at dette skyldes en and i en tegneserie og en linje i en kjent barnesang. Når det ikke sitter noen i den kan hengestolen brukes til å holde orden på tepper og puter. En hengestol er dermed noe for både foreldre og barn. Barn kan bruke den til å leke i og de voksne kan bruke den til å holde orden. Dette sagt, kan barn selvsagt sitte i en hengestol og lese de også. Det er ikke noe galt i det, snarere tvert imot.