Hengekøye

Laster...

5 Produkter

per side
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste
 • Hengekøye, naturfarget
 • Hengekøye, pink/lilla
  Hengekøye, pink/lilla
  509,00  NOK
 • Hengestol, natur
  Hengestol, natur
  475,00  NOK
 • Hengestol, blå striper
 • Hengestol, pink striper
 • 5 Produkter

  per side
  Angi synkende retning
  Vise som Rutenett Liste

  Litt om hengekøyen sin historie

  Konseptet «hengekøye» er ganske gammelt. Konseptet er jo egentlig enkelt. Et stoffstykke mellom to faste punkter. Det er flere teorier om hvor dette opprinnelig kommer fra. De fleste teoriene er enige om at hengekøyer kommer fra Mellom – og Sør-Amerika for over 2000 år siden. Den gangen ble de faktisk laget av lianer eller tau. De tidlige kildene sier ikke noe om stoff mellom to faste punkter. Dette kom inn senere. Hengekøyene ble brukt som soveplasser. Det er smart hvis du tenker litt over det. Hvis man kan sørge for at sengeplassen henger over bakken kan man unngå maur og andre insekter som man ellers kan finne på bakken.

   Det første bilde vi har av en hengekøye i Europa er datert ca. 1330. På bilde kan man tydelig se den formen vi i dag kjenner igjen som en hengekøye. I århundrene som fulgte ble hengekøyen mer og mer populær. Den blir ofte brukt som motiv i malerier. Når det kom til praktisk bruk ble hengekøyen ofte brukt som soveplass om bord i båter. Det er logisk. En hengekøye tar ikke så stor plass og ikke veier den særlig mye heller. En ekstra fordel ved å bruke hengekøyer som sengeplass om bord i en båt, er at hengekøyene kan absorbere litt av bevegelsene til skipet uten at det kaster personen som sover i den ned på dekk.

   

  Hengekøyen i dag

  I dag er hengekøyen fremdeles i bruk. Den har fått et «nytt liv» som utstyr til friluftsliv. Det er mulig å se utviklingen som en naturlig konsekvens som følge hengekøyens gode egenskaper. Hengekøyer som skal brukes til friluftsaktiviteter er ofte laget av fiberduk, et materiale som er ekstremt lett, samtidig som det tar liten plass når det er sammenbrettet. 

  Det er en perfekt kombinasjon for personer som er glade i å gå på tur. Har man i tillegg en fiberduk som man kan henge opp over hengekøyen, har man en god soveplass. Det passer utmerket til en hyggelig tur ute i det fri om sommeren når det er varmt vær.