Hyllesett

Laster...

Elementer 1-15 av 22

Side
per side
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste
 • KUBIK Color vegghylle - liten
 • Vegghylle/bildehylle (bjørk)
 • KUBIK eik - vegghylle - liten
 • KUBIK eik - vegghylle - stor
 • Vegghylle/bildehylle (eik - L90cm.)
 • Vegghylle/bildehylle (eik - L120cm.)
 • Hylleplate+hylleknekt hvitmalt MDF - 40x15 cm.
 • Hylleplate+hylleknekt hvitmalt MDF - 50x15 cm.
 • Hylleplate+hylleknekt hvitmalt MDF - 60x15 cm.
 • Hylleplate+hylleknekt hvitmalt MDF - 70x15 cm.
 • Hylleplate+hylleknekt hvitmalt MDF - 60x20 cm.
 • Hylleplate+hylleknekt hvitmalt MDF - 90x20 cm.
 • Hylleplate+hylleknekt hvitmalt MDF - 120x20 cm.
 • Hylleplate+hylleknekt hvitmalt MDF - 160x20 cm.
 • Elementer 1-15 av 22

  Side
  per side
  Angi synkende retning
  Vise som Rutenett Liste

  Alt om hyllesett

  Et hyllesett eller løse hyller har mange funksjoner I et moderne hjem. Anvendelsesområdet er stort og de dekorative mulighetene er uendelige. Der det er en åpning er det alltid mulig å fylle den med ei hylle.

  Trævarefabrikernes Udsalg har trehyller og vegghyller i ulike størrelser og som kan passe inn overalt. Velg mellom tresortene eik, bjørk eller furu. Du kan også finne egnede hylleknekter i forskjellige utforminger her.

  En bokhylle er det plass til overalt

  Har du mange bøker du ikke vil kvitte deg med, men alt for liten plass i stua? Kanskje du ikke liker å overbefolke stueveggen med gamle bøker? Det er også kjedelig å pakke dem ned i esker for oppbevaring på loftet. Der har jo ingen glede av dem.

  Har du en kjellerstue, arbeidsrom eller andre sekundærrom, kan du lage ditt eget minibibliotek ved å sette opp noen løse hyller eller hyllesett. Kanskje det er en trappeavsats med en bit naken vegg?

  En lesehest bør ha tilgang på bøkene sine overalt. Litteratur som ligger og slenger på nattbordet gir dårlig orden. En enkelt hylle i passende rekkevidde løser problemet. Krimromaner som slukes fortløpende, politikerbiografier eller annen faktalitteratur du supplerer med for å utvide horisonten og jobbrapporter du liker å oppdatere deg på er noe som kan settes i denne hyllen. Nattbordet på sin side kan reserveres til mobiltelefonen din og brillene dine.

  Praktiske løsninger med hyller

  Fordelen med å ha ting i hyller framfor lukkede skap og skuffer er selvfølgelig at du da kan se tingene. Å rote rundt i et skap etter skotøy er tungvint og unødvendig. Monter en skohylle og du trenger ikke lenger å kaste ut alle joggeskoene for å få tak i fottøy til vinterbruk.

  Flere hyller i entréen kan gi plass til votter eller andre ting man gjerne tar på seg eller med seg i det øyeblikk man går ut dørea.

  På hjemmekontoret eller arbeidsrommet skal heller ikke ting ligge å flyte. Ting som du vil ha for hånden bør sette i en hylle. Om det er favorittverktøyet eller årsbudsjettet, skal det ikke ligge sammen med andre ting som samler støv.

  Noe som hoper seg opp i hjemmene vår er all slags elektronikk for lyd og bilde. Ikke la dvd-spillere, spillkonsoller og andre apparater ligge på gulvet i tv-stua. Tilhørende ledninger kan også samle støv og utgjøre en brannfare. En enkelt hylle vil løse problemet så vel praktisk som estetisk.

  Fyll tomrommet med en hylle

  En vegghylle i tre kan også ha en ren dekorativ funksjon. En egen hylle for et familiebilde er ikke å forlange for lite. Finn en av de små hyllene og suppler med en elegant hylleknekt i eik.

  Det er heller ingen egentlige grenser for hva som kan settes i en hylle. Din uerstattelige mingvase (eller en kopi du har fått av svigermor) kan for eksempel settes i en høyde den ikke risikerer å knuses ved barns lek eller av husets logrende hund. Ellers kan hyllene fylles av gode minner fra ferier du har vært på, barnas premiesamlinger eller noe annet som representerer dine kreative kvaliteter.

  Steder du kan fylle opp med en hylle kan for eksempel være i gangen. Er det litt avstand mellom døra og veggen, fyller du den med ei hylle. Trappeavsatser eller et begynnende skråtak gir også muligheter for fantasifulle bruk av hylleløsninger.

  Ei trehylle behøver heller ikke være «trefarget». De kan males i alle regnbuens farger. Vår Kubik Color vegghylle kan også bestilles i akkurat den fargen du ønsker. Benytt denne anledningen til å skape et fargerikt hjem.

  Hylleknekter i alle former

  Hylleknekten er det som holder hylla oppe. Vi har de enkle i metall, men vi har også gode og solide saker i massiv furu.

  Du bør også se vår raffinerte Anyway hylleknekter som er utarbeidet i svart furu.

  Slik fester du ei hylle

  Det er ikke nødvendig å spørre noen om hjelp til dette. Får du tak i et bor og skruer kan du ordne det selv.

  Det er greit å kjøpe skrue og plugg sammen. Ellers bør du vite at selve skruen skal være minst 5 mm lenger enn pluggen.

  Mål opp presis der du skal ha hylla, og pass på at merkene er i nøyaktig samme høyde. Bor deretter vinkelrett (90 grader) på veggen. Er du uvant med bruk av bor, så kjør lav hastighet.

  Hullet skal ha en dybde som utgjør minst fem mm mer enn pluggen. Deretter må du rense hullet for borestøv. Bruke gjerne en støvsuger til dette.

  Det er også litt viktig hvordan du fester hylleknekten. Hvis du ikke kjøper de samlet fra Trævarefabrikernes Udsalg, er tommelfingerregelen at knekten skal plasseres 1/6 inne på hyllen. For hyller inntil en meter vil det holde med to hylleknekter. Er hyllene lengre og spesielt tynne, bør du vurdere flere.