Bord

Laster...

Elementer 1-15 av 27

Side
per side
Angi synkende retning
Vise som Rutenett Liste
 • O-bord, 88 cm i diameter
  O-bord, 88 cm i diameter
  3995,00  NOK
 • O-Bord (svart overflade) - 88 cm diameter
 • Bordben av heltre eik H73 cm.
 • Ben til spisebord (furu) (L80 B60 H72 cm.)
 • STICKS understell til bordplate (hvit)
 • STICKS understell til bordplate (svart)
 • Spisebord (furu) (L100 B60 H72 cm.)
 • Spisebord (furu) (L80 B60 H72 cm.)
 • Spisebord (furu) (L75 B75 H72 cm.)
 • Veggmontert klaffebord (buet) 60x45 cm.
 • Veggmontert klaffebord 60x45 cm.
 • Veggmontert klaffebord (buet) 70x53 cm.
 • Veggmontert klaffebord 70x53 cm.
 • Veggmontert klaffebord (buet) 70x70 cm.
 • Veggmontert klaffebord 70x70 cm.
 • Elementer 1-15 av 27

  Side
  per side
  Angi synkende retning
  Vise som Rutenett Liste

  Stuebord

  Et godt stuebord i tre er en velsignelse for et hvert hjem. Det er i stua man trekker seg tilbake etter at alle dagens plikter er unnagjort. Og det er rundt stuebordet man nyter man sin kaffe eller te, samtaler med familie eller venner eller forlater virkelighetens verden med en god bok eller film. 

  På toppen av behovspyramiden troner et spisebord i tre. Det er her vi på Trævarefabrikernes vareudsalg kan hjelpe deg. Vårt utvalg er sentrert rundt møbler i tre, og stuebordene er blant våre hjertebarn. Her hos oss finner du blant annet

  • Sofabord
  • Kaffebord
  • Spisebord
  • Klaffebord
  • Trillebord
  • Bordplater og tilbehør

  Samling rundt sofabordet

  Et sofabord utgjør gjerne et sentrum i din stue. Rundt dette er sittemøblene, sofaer og stoler oppstilt og rede for å ta imot familie og gjester. Tenk deg en åpen flate mellom dere. Den vil definitivt skape et tomrom og derved avstand. Bordet i midten skaper en harmoni og trygghet, og dermed en lettere samtale.

  Dertil kommer en enkel servering, som kaffe, te og småkaker. Uten bordet vil alle være tvunget til å tviholde på kopper og asjetter. Det kan skape en ukomfortabel stressituasjon, hvor godsakene fortæres raskere enn hva sunt er. Nå kan de isteden hvile på bordet, og enhver forsyne seg etter ønske.

  Stuebordets utforming bør ikke være tilfeldig. Høyde og størrelse bør være tilpasset rommet og kunne enkelt koordineres med de øvrige møblene.  Det vil gjerne si at det skal være innen armlengde fra alle sitteposisjoner. 

  Her har vi ulike løsninger på Trævarefabrikernes vareudsalg. Vi kan for eksempel slå et slag for vårt eget Dråben. Med sine avrundete former gir det vennlige håndsrekninger til alle som befinner rundt. Bordet fås i tre forskjellige størrelser, og kan derfor passe i ulike salongløsninger.

  Et sofabord i ubehandlet furu kan på den annen side gi stua et rustikk preg. Det er på en måte som plutselig å befinne seg midt i en furuskog. Disse bordene tar seg også godt ut i hjem med et minimalistisk preg.

  Spisebordet og det gode måltidet

  Spisebordet har forstås en annen funksjon. Den primære bruken av spisebordet er at det er her man innta sine måltider. Man kan også bli sittende i etterkant, konversere og kanskje nyte andre næringsmidler. Høydepunktet i et spisebords tilværelse er vel selveste julemiddagen. Ferdigpyntet med en juleduk serverer den årets ribbe eller pinnekjøtt, forberedt i timevis for akkurat denne høytidsstunden rundt spisebordet.

  Men et solid spisebord kan brukes til mangt. Man kan for eksempel samle hele familien til et brettspill. Det kan også brukes som arbeidsbord, både av barn og voksne. Her er det plass til å lage julepynt, eller andre av de tallrike prosjektene som inkluderer saks og papir. Lekser kan utføres etter middag, og mor eller far kan bruke det som et beleilig hjemmekontor når behovet er der.

  Når vi snakker om spisebordets beskaffenhet, er det nok en gang et spørsmål om størrelse. Hvor god plass har du, og er det meningen til tider å samle flere enn kjernen i husstanden? I tilfelle det siste er det for eksempel mulig å skaffe seg et spisebord med sideklaffer. Da kan man straks utvide gjestelisten betydelig.

  Når det gjelder materialet ser vi ikke like mange muligheter. Det bør definitivt være tre. Våre spisebord i massiv ubehandlet furu er møbler som kan bære mange tunge måltider. Her er det bare å lesse på tallerkenen. Samtidig er det motstandsdyktig mot tidens tann, riper og tunge albuer. Kjøp det i dag, og du kan invitere barnebarna til middag rundt det samme bordet om tretti år.

  Et glimrende alternativ til furubordet er våre spesialsdesignede Sticks spisebord, med en bordplate av bjørkekryssfinér og metallunderstell. Bordplaten er utstyrt med en ekstra motstandsdyktig laminatoverflate. Dette er uten tvil bordet for den moderne, travle familie.

  Andre bordløsninger

  Et klaffebord er kjekt å ha der det tidvis er behov for et bord, men begrenset med plass. Bordet er utstyrt med en klaff og kan enkelt festes på veggen. Alt klaffer med et klaffebord. Plasser det på ditt foretrukne sted, og du har en fast plass til morgenkaffen, et kryssordbord eller en flate du kan stryke tøy på.

  Et trillebord er en annen praktisk sak. Det kan plasseres diskret i et hjørne eller under et vanlig bord når det ikke er i bruk. Ved behov trilles det fram for servering eller liknende.

  Du kan også lage ditt eget bord ved å kjøpe separate bordplater, bordben eller benbukker fra oss. Det er en rimelig løsning, og utrolig enkelt å sette opp. 

  Hvis du fortsatt er i tvil om bordløsningen kan du gjerne ta kontakt med oss. Vi har oversikt over utvalget og vil ganske sikkert hjelpe deg å finne fram til det bordet som ivaretar dine ønsker og behov på den best mulige måten.